صفحه اصلی / خانه و خانواده / آشپزی / روش تهیه آش شله مشهدی
روش تهیه آش شله مشهدی- پایگاه اینترنتی دانستنی ایران

روش تهیه آش شله مشهدی

#شله_مشهدی #دانستنی #بیشتر_بدانیم

یکی از آش های سنتی ایرانی شله مشهدی است که در مشهد به شله معروف است. شله مشهدی بسیار پر طرفدار و مورد پسند مناطق مختلف کشور می باشد. مردم مشهد شله مشهدی را معمولاً در سوگواری ها و آیین های مذهبی استفاده می کنند. این آش از حبوبات، گوشت وادویه فراوان تهیه می شود. برای لذیذ تر شدن این آش بهتر است که از قلم گوساله نیز استفاده شود. در ادامه با طرز تهیه شله مشهدی آشنا می شوید.

مواد لازم:

گوشت راسته گوسفندی                                 ۲ کیلو

قلم گاو                                                           ۲ عدد

دنبه چرخ شده گوسفندی                               ۴۰۰ گرم

لوبیا قرمز                                                     ۲ پیمانه

لوبیا رشتی                                                   ۲ پیمانه

لوبیا چیتی                                                   ۲ پیمانه

نخود                                                           ۲ پیمانه

ماش                                                           ۲ پیمانه

بلغور گندم                                                  ۴  پیمانه

برنج نیم دانه                                             ۴ پیمانه

نمک و فلفل سیاه                                       به میزان لازم

دارچین، میخک و زنجبیل                         به میزان لازم

پودر جوز هندی                                       یک قاشق چایخوری

طرز تهیه:

گام اول: ابتدا تمام حبوبات را پاک کنید، بشویید و به مدت ۲۴ ساعت خیس کنید. بعد نخود و لوبیای خیس شده را جداگانه بپزید و پس از پختن، آن ها را در صافی بریزید تا آب آن گرفته شود.

گام دوم: در ظرفی مناسب، گوشت، آب قلم و پیاز خرد شده را بریزید و همراه با آب روی حرارت قرار دهید تا کاملاً پخته شود.

گام سوم: گوشت ها را خارج کنید و آن ها را ریش ریش نمایید. سپس بقیه حبوبات را درون ظرف بریزید و مرتب هم بزنید تا مواد کاملاً له شده و به شکل حلیم در بیاید.

گام چهارم: در اواسط پخت، ادویه ها را تفت دهید و همراه با دنبه چرخ شده به مواد اضافه نمایید. مخلوط را مرتب هم بزنید تا کلیه مواد خوب یکدست و له شوند. در آخر آن را دم کنید.

گام پنجم: گوشت ریش ریش شده را باید در مرحله آخر به شله اضافه نمایید.

گام ششم: زمان پخت این غذا ۸ الی ۹ ساعت می باشد. به خاطر داشته باشید که شله باید مرتباً هم زده شود تا کاملاً کش دار و حلیم مانند شود.

امیدوارم از تهیه شله مشهدی لذت برده باشید.

منبع: رنگین سفره

این مطالب را نیز ببینید!

ارتباط مصرف غذاهای سرخ کرده با مرگ قلبی ناگهانی، چیست؟

تحقیق جدید نشان می دهد، بین رژیم های مختلف غذایی و خطر مرگ قلبی ناگهانی ارتباط وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.