خواص تمشک- پایگاه اینترنتی دانستنی ایران

خواص تمشک

#خواص_تمشک #دانستنی #بیشتر_بدانیم

تمشک؛ درختچه‌ای از تیره گلسرخیان است که به حالت وحشی در نقاطی مانند گیلان ،گلستان ، مازندران و آذربایجان فراوان است. در گیلان، گلستان، مازندران به این گیاه تمش، ولش، بولوش و بوروش، لبلبو و در آذربایجان بؤیورتکن می‌گویند. تمشک گیاهی است با ساقه‌های تیغ‌دار که در کنار جاده‌ها و مزارع و جنگل‌ها به صورت انبوه می‌روید برگ هایش متناوب و گوشوارک‌دار و شامل ۳ تا ۵ برگچه است. تمشک خواص غذایی و دارویی بسیاری دارد.ازجمله:

خواص طبی

طبع تمشک خشک و سرد است.

تمشک ملین و مدر است.

کسانی که بیماری قند دارند می‌توانند از تمشک استفاده کنند.

کسانی که رماتیسم دارند از دم کرده برگ خشک تمشک بعد از ناهار و شام استفاده نمایند (۳۰ گرم در یک لیتر آب جوش ریخته به مدت ۲۰ دقیقه دم کرده صاف نموده با عسل مخلوط شود بعد از هر غذا یک فنجان میل شود).

شربت تمشک تب بر است.

شربت تمشک اختلالات روده‌ها و عفونت‌ مجاری ادرار را درمان می‌کند. هر ۶ ساعت یک لیوان شربت تمشک میل شود. (یک پنجم لیوان شربت و بقیه آب مخلوط شود).

شربت تمشک باعث روشن شدن پوست خانم ها می‌گردد. ۱۰ صبح و ۵ عصر میل شود.

غرغره محلول برگ تمشک جهت درمان آنژین و ورم لوزتین مفید است. ۳۰ تا ۵۰ گرم برگ درختچه تمشک را در یک لیتر آب جوش ریخته بگذارید دم بکشد سپس صاف نمایید و غرغره نمایید.

جهت معالجه برونشیت ۳۰ تا ۵۰ گرم برگ درختچه تمشک را در یک لیتر آب جوش ریخته سپس دم کرده و صاف نمایید با عسل مخلوط و صرف شود.

این محلول تب بر و عرق آور است.

کسانی که یبوست دارند یک و نیم کیلو میوه تمشک را در گوشه‌ای به حال خود بگذارند سپس آب آن را گرفته با ۹۰ گرم شکر مخلوط نموده با حرارت ملایم پخته و هم بزنند تا شربت سفتی تهیه شود این شربت برای کسانی که دچار یبوست هستند مفید می‌باشد شب و صبح یک قاشق مصرف شود.

کسانی که سوزش معده دارند (ترش می‌کنند) از دم کرده برگ تمشک بنوشند. ۳۰ تا ۵۰ گرم برگ خشک را در یک لیتر آب جوش ریخته به مدت ۲۰ دقیقه دم کرده صاف نموده با عسل مخلوط شود بعد از هر غذا یک فنجان میل شود.

تمشک رقیق کننده خون است.

جهت کک و مک با میوه تمشک پوست صورت را ماساژ دهید.

کسانی که صفرا دارند از دم کرده برگ تمشک استفاده نمایند.

ماسک تمشک برطرف کننده منافذ باز پوست صورت می‌باشد.

کسانی که ناراحتی کلیوی دارند روزی ۴ لیوان از شربت تمشک استفاده کنند.

برای درمان جوش های صورت و تحریکات پوست ۱۰۰ گرم برگ خشک تمشک را به مدت ۱۰ دقیقه جوشانده صاف نموده صورت را با آن بشویید.

برای درمان پوست‌های خشک از کوبیده برگ تمشک به صورت ضماد استفاده نمایید.

برای پاک نمودن معده و روده به مدت چند روز به صورت ناشتا تمشک میل بفرمایید.

دم کرده برگ تمشک برای خانم‌هایی که بچه سقط کرد‌ه‌اند و از بین بردن دردهای زایمان بسیار مفید است (۵ گرم در ۱۵۰ سی‌سی آب جوش دم کرده) به مدت ۱۵ دقیقه.

جوشانده ریشه برگ تمشک برای تسکین سرفه‌های سخت و سیاه سرفه مفید است.

خوردن تمشک برای تقویت قلب مفید می‌باشد.

برای تقویت نیروی جنسی از تمشک استفاده کنید.

تمشک خونروی از سینه را قطع می‌کند.

تمشک خونروی از رحم را بند می‌آورد.

ضماد برگ آن (تمشک) برای التیام زخم‌ها و ورم‌های اطراف چشم مناسب است.

جویدن برگ یا میوه آن برای زخم‌های لثه و سستی لثه و بوی بددهان نافع است.

برای جلوگیری ازخونریزی بواسیر ضماد برگ آن و یا عصاره برگ آن که در سایه غلیظ شده باشد، استفاده گردد.

ماساژ با دم کرده برگ و یا میوه آن برای سیاه کردن مو استفاده می‌شود.

برای خرد کردن سنگ کلیه می‌توان از جوشانده پوست ریشه تمشک استفاده نمود.

مالیدن عصاره میوه تمشک جهت خشک کردن زخم ها و جراحت‌ها بهتر است و برای جلوگیری از جریان چرک به کار می‌رود.

کسانی که فشار خون دارند، خوردن تمشک را فراموش نکنند.

کسانی که نقرس دارند روزی دو بار هر بار یک لیوان شربت تمشک یا ۱۰۰ گرم تمشک میل نمایند.

شربت تمشک یک نوشیدنی خوبی است برای کسانی که سرخک یا آبله مرغان گرفته‌اند.

این مطالب را نیز ببینید!

روغن زیتون

صادرات روغن زیتون از فلسطین به کشورهای عربی + گزارش تصویری

وزارت کشاورزی فلسطین اعلام کرد بیش از ۲۴ تن روغن زیتون برای اولین بار به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.