صفحه اصلی / سبک زندگی / تاریخ و جامعه / آزادگان، تندیس‏ هاى استقامت‏
آزادگان، تندیس‏ هاى استقامت‏- پایگاه اینترنتی دانستنی ایران

آزادگان، تندیس‏ هاى استقامت‏

#آزادگان #تندیس‏#استقامت‏ #دانستنی #بیشتر_بدانیم

آزادگان، تندیس‏ هاى استقامت ایران، پس از سال‏ ها اسارت در زندان‏ ها و اسارتگاه هاى مخوف رژیم بعث عراق، در روز ۲۶ مرداد سال ۱۳۶۹ قدم به خاک پاک میهن اسلامى خود گذاشتند. آزادگان، با ایمان راسخ خود در برابر همه فشارهاى جسمى و روحى دشمنان ایستادند و روابط اجتماعى جامعه کوچک اردوگاهى خود را بر پایه اخلاق حسنه بنا نهادند و از شکنجه‏ هاى مزدوران بعث، هراسى به خود راه ندادند. آزادگان، صبورتر از سنگ صبور و راضى‏ ترین کسان به قضاى الهى بودند. اینان سینه ‏هایى فراخ‏ تر از اقیانوس داشتند که از همه ‏جا و همه‏ کس بریده و به خدا پیوسته بودند. آزاده نامیده شدند چون از قید نفس و نفسیات رهایى یافته بودند.

و امروز یادآور بازگشت غرورآفرین مردان و زنان آزاده ‏اى است که پس از تحمل سال‏ ها شکنجه و دورى از عزیزان خویش، به وطن بازگشتند و به انتظار میلیون ‏ها ایرانى پایان دادند. در این روز، شکیبایى مادران، پدران، همسران و فرزندان این آزادمردان به‏ بار نشست و سال‏ هاى نگرانى و شوق دیدار به پایان رسید و وعده الهى تحقق یافت: «و بشر الصابرین»

خانواده های آزادگان، تبلور صبر و پایداری

نه تنها استقامت آزادگان در اردوگاه‏ هاى دژخیمانه رژیم بعث، بلکه صبر و پایدارى خانواده ‏هاى این عزیزان ستودنى است. عرصه پر برکت دفاع مقدس، صحنه حضور مردان و زنان با ایمانى بود که با پیروى از تعالیم عالیه اسلام و تحت رهبرى حکیمانه حضرت امام خمینى(ره) توانستند حماسه ‏اى به‏ یادماندنى و جاودان از خود به یادگار بگذارند. اینان اگرچه در بازگشت از اسارت، مقتدا و امام خویش را ندیدند، اما با نایب بر حق وى میعادى همیشگى بستند و بر عهد خویش با خون شهیدان پایبند ماندند. آزادگان دلاور و سرافراز با الهام از مکتب انسان‏ ساز اسلام و سیره ائمه اطهار و با درس ‏گرفتن از زندگى انقلابى و حماسه‏ ساز حضرت زینب(س) که اسوه صبر و پایدارى بود، توانستند دوران دشوار اسارت را پشت سر نهند و شکوه مقاومت و سرافرازى را بر صحیفه درخشان ایران اسلامى ثبت کنند. بی شک سال ‏ها محرومیت این سروقامتان تاریخ باعث شد که آنان امروز بیش از هر فرد دیگرى در مسیر سبز موفقیت گام بردارند و الگو، اسوه و افتخار میهن خویش باشند.

درباره علاقه شدید آزادگان به امام راحل، مى ‏شنویم که: یک روز افسر عراقى از اسیر مجروحى که یک بسیجى پانزده ساله بود، پرسید: تو چه اندازه پدر و مادرت را دوست دارى؟ گفت: به اندازه چشمانم. پرسید: خوب تو که بسیجى هستى، رهبرت خمینى را چقدر دوست دارى؟ گفت: امام خمینى قلب من است، او را به اندازه قلبم دوست دارم. انسان بدون چشم مى ‏تواند زندگى کند، اما زندگى بدون قلب، ممکن نیست.

امام راحل چه زیبا و شایسته در توصیف فرزندان خود فرموده‏ اند: «اسرا در چنگال دژخیمان خود سرود آزادى و آزادگان جهان آن‏ را زمزمه مى‏ کنند». آرى، آنان نه تنها اسیر نبودند؛ بلکه آن ‏ها دور از هرگونه وابستگی ها و دلبستگی ها بودند و نداى آزادمردى را به گوش همه جهانیان رساندند.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی آزادگان ایران

این مطالب را نیز ببینید!

در باره فلسفه عزاداری امام حسین (ع)بیشتر بدانیم- پایگاه اینترنتی دانستنی در ایران

در باره فلسفه عزاداری امام حسین (ع)بیشتر بدانیم

قرن هاست که از شهادت مظلومانه امام حسین (ع) و یاران باوفایش می گذرد و قرن هاست که شیعیان یاد و خاطره این واقعه جانسوز را با برپایی مراسم عزا بخصوص در ماه محرم، زنده نگه داشته اند. برای پی بردن به اهمیت و فلسفه عزاداری امام حسین (ع) توجه به چند نکته ضروری است:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.