صفحه اصلی / آموزش عالی / جزئیات جذب استعدادهای برتر در رشته‌های اولویت‌دار

جزئیات جذب استعدادهای برتر در رشته‌های اولویت‌دار

به گزارش دانستنی نیوز، به منظور حمایت از رشد رشته‌های علوم پایه و علوم انسانی و ورود استعدادهای برتر کشور به این رشته‌ها، بنیاد ملی نخبگان با تصویب یک شیوه نامه از جذب استعدادهای برتر در رشته‌های اولویت‌دار کشور حمایت‌ می‌کند.

مشمولان طرح؛ از دارندگان نشان‌های طلا تا رتبه‌های ۱ تا ۱۰۰

دارندگان نشان‌های طلا، نقره و برنز کشوری در المپیادهای ملی دانش‌آموزی ادبیات، ریاضی‌، زیست‌، شیمی‌، فیزیک‌، کامپیوتر و نجوم، با معرفی باشگاه دانش‌پژوهان جوان و همچنین دارندگان رتبه‌های ١ تا ١٠٠ آزمون سراسری ورود به مقطع پایه دانشگاه در گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی‌، علوم تجربی‌، و علوم انسانی از مشمولان این طرح و شیوه نامه به شمار می‌روند.

دارندگان رتبه‌های ١ تا ۵٠ آزمون‌های سراسری ورود به مقطع پایه دانشگاه در گروه‌های هنر و زبان‌های خارجی نیز جزو مشمولان طرح هستند.

اعطای هزینه تحصیلی ماهانه و وام ودیعه مسکن به دانشجویان مشمول

اعطای تسهیلات به دانشجویان مشمول طرح در هر یک از دوره کارشناسی‌، کارشناسی ارشد و دکتری، مطابق جدول زیر صورت می‌گیرد.

تسهیلات پذیرش بدون آزمون در دکتری تخصصی با شروع به تحصیل از حداکثر دو سال پس از دانش‌آموختگی در مقطع کارشناسی ارشد:

بهره مندی از تسهیلات دانشجویی (درحین تحصیل‌) طرح در اولین‌سال تحصیلی‌ِ دوره بالاتر

بهره مندی از تسهیلات نظام وظیفه تخصصی (ویژه دانش‌آموختگان برتر دانشگاهی‌) پس از دانش‌آموختگی در مقطع کارشناسی ارشد بر اساس مقررات بنیاد

تخصیص امتیاز از فعالیت‌های نخبگانی برای بهره کندی از تسهیلات راه اندازی و حمایت از کسب‌وکارهای دانش‌بنیان، جذب در نهادهای فناورانه‌، جذب در مؤسسه‌های علمی کشور، اعتبار پژوهشی استادیاران جوان، جذب در دستگاه‌های اجرایی و پسادکتری مطابق با شیوه نامه و مقررات هریک‌ از طرح‌ها در بنیاد ملی‌

اولویت بهره مندی از تسهیلات جذب در دستگاه‌های اجرایی و اولویت بهره مندی از تسهیلات جذب به عنوان هیئت علمی (طرح شهید شهریاری).

برای دانش‌آموختگان، رشته تحصیلی‌ِ آخرین مقطع تحصیلی و برای دانشجویان دو رشته‌ای، رشته اصلی در نظر گرفته‌ می‌شود.

تغییر رشته اصلی از رشته‌های هدف به سایر رشته‌ها، چه در حین تحصیل و چه در مقاطع تحصیلی‌ بالاتر، مصداق خروج از شمولیت در این طرح است‌.

در صورتی که رشته تحصیلی مشمول از فهرست رشته‌های هدف خارج شود، تا زمانی که متقاضی شرایط پویایی (بند ٢-٣) را به‌ صورت مستمر احراز کند می‌ تواند از تسهیلات این طرح بهره مند بماند.

اعطای تسهیلات به دانشجویان مشمول طرح در دوره‌های کارشناسی‌، کارشناسی‌ارشد و دکتری تخصصی به ترتیب صرفا_ برای چهار سال، دو سال و چهار سال، صورت می‌پذیرد.

تعهدات مشمولان / لزوم بازپرداخت کمک هزینه‌های دریافتی به نرخ روز

مشمولان متعهد می‌شوند در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی‌، با توجه به زمینه تحصیلی و علمی خود، در حین‌ تحصیل‌ و پس‌ از دانش‌آموختگی‌، در حل‌ مسائل‌ و چالش‌های اولویت‌دار علمی‌، پژوهشی‌، فناورانه و فرهنگی کشور مشارکت نمایند.

مشمولان به ازای هر سال استفاده از تسهیلات این طرح، متعهد به بازپرداخت کمک‌هزینه‌های دریافتی به نرخ روز، مطابق‌ با شیوه نامه‌ به‌روز شده در هر سال هستند. انجام فعالیت‌های مؤثر توسط‌ مشمول پس‌ از فراغت‌ از تحصیل‌، می‌تواند جایگزین‌ بازپرداخت‌ نقدی محاسبه‌ شود.

هر شش ماه اشتغال در زمینه مرتبط با رشته تحصیلی (به تشخیص بنیاد ملی‌) یا یک‌ سال اشتغال در سایر حوزه‌ها در کشور با پرداخت‌ حق‌ بیمه‌، معادل تسویه‌ یک‌نیمسال تحصیلی از تعهدات مالی به شمار می‌رود.

این مطالب را نیز ببینید!

انقلاب اسلامی ایران چگونه به پیروزی رسید؟

از سال ۴۲ تا ۵۷، اجتماعات بسیاری توسط رژیم پهلوی به خاک و خون کشیده …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.