صفحه اصلی / اجتماعی / دانستنی تغذیه/ چرا ماهی باعث زوال عقل می شود؟

دانستنی تغذیه/ چرا ماهی باعث زوال عقل می شود؟

به گزارش دانستنی آنلاین، در حالی که ماهی به عنوان یکی از اجزای مهم رژیم غذایی مدیترانه‌ای محسوب می‌شود، با این حال در گوشت آن رگه‌هایی از جیوه یافت می‌شود. در برخی از ماهی این عنصر بیش از بقیه ماهی‌ها وجود دارد و باید بدانید مصرف این سم عصبی می‌تواند به مغز شما فشار وارد سازد. جیوه که از آن به عنوان «عامل نگرانی برای سلامت عمومی» یاد می‌شود، غالبا در هوا، آب، و خاک وجود دارد.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در خصوص جیوه می‌گوید حتی مقدار اندکی از این عنصر می‌تواند به بروز مشکلات جدی از جمله از دست رفتن حافظه – که نشانه اصلی زوال عقل است – منجر شود.

دیلی اکسپرس به نقل از «حسین عبده» ناظر داروساز در «مدیسین دایرکت» (داروخانه‌ای آنلاین برای گرفتن مشاوره و دریافت سریع دارو در انگلیس) می‌نویسد: انواع مشخصی از ماهی دارای مقادیر زیادی جیوه است.

چرا ماهی باعث زوال عقل می شود؟

جیوه یک «سم عصبی» (نوروتوکسین) است که یک عامل بالقوه زوال شناختی در افرادی که در معرض آن قرار می‌گیرند، محسوب می‌شود؛ بنابراین این احتمال وجود دارد خوردن ماهی که دارای جیوه فراوان است، بتواند به ماهی- زوال عقل کمک کند.

البته باید بدانید در صورتی خطر زوال عقل در این مورد به شکلی قابل توجه افزایش می‌یابد که فرد به شکل منظم، ماهی حاوی مقادیر زیاد جیوه را مصرف کند. برای همین، مهم است افراد با ماهی‌هایی که دارای مقادیر زیاد جیوه هستند، آشنا شده تا از مصرف بیش از حد آن اجتناب ورزند.

چرا ماهی باعث زوال عقل می شود؟

«حسین عبده» ناظر داروساز در «مدیسین دایرکت» می‌گوید: بایستی گفته شود ماهی‌هایی که دارای مقادیر زیاد جیوه هستند، از ماهی‌های رایج در سوپرمارکت‌ها و رستورانها، مانند ماهی‌های سالمون و ساردین نیستند؛ بنابراین مردم نبایستی از این نوع ماهی‌ها اجتناب ورزند؛ چرا که پروتئین، امگا-۳ و اسید‌های چربی که در این نوع ماهی‌ها است، برای سلامتی ما بسیار ارزشمند به حساب می‌آید.

به نوشته این نشریه، ماهی‌هایی که مقادیر زیادی جیوه دارند، معمولا ماهی‌های شکارچی در اب‌های شور مانند اره ماهی، کوسه، «شاه ماهی خال خالی» (با ماهی خال خالی که دارای مواد مغذی فراوان است، نبایستی اشتباه گرفته شود) هستند. همچنین برخی ماهی‌های آب شیرین نیز دارای مقادیر جیوه هستند./باشگاه خبرنگاران جوان

این مطالب را نیز ببینید!

انقلاب اسلامی ایران چگونه به پیروزی رسید؟

از سال ۴۲ تا ۵۷، اجتماعات بسیاری توسط رژیم پهلوی به خاک و خون کشیده …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.