صفحه اصلی / اجتماعی / شاید صهیونیست‌ها عمدا هزینه دادند/ اگر ماجراها زود تمام شود، آمریکا ورود نمی‌کند / رسانه‌های جهان در اختیار یهودیان است / بعید است پوتین در جنگ غزه نقش داشته باشد

شاید صهیونیست‌ها عمدا هزینه دادند/ اگر ماجراها زود تمام شود، آمریکا ورود نمی‌کند / رسانه‌های جهان در اختیار یهودیان است / بعید است پوتین در جنگ غزه نقش داشته باشد

دکتر احمد نقیب‌زاده در گفت‌وگو با خبرفوری در خصوص درگیری‌ها در غزه اظهار کرد: اتفاقات غزه قسمت‌های ناشناخته و مشکوک دارد و باید صبر کرد تا ببینیم نتیجه کار چه می‌شود.

وی یادآور شد: دستگاه اطلاعاتی اسرائیل در جهان مشهور است به اینکه از همه چیز سریعا مطلع می‌شود اما از این حمله خبردار نشد و این امر تردیدها را بر انگیخته‌است. مشابه این موضوع، ماجرای برج‌های دوقلو یازده سپتامبر است که قضیه مشکوک بود و معتقد بودند دست‌هایی در درون آمریکا پشت این ماجرا وجود داشت.

وی در خصوص آینده اتفاقات رخ داده گفت: معتقدم ورود فیزیکی ایران و سایر گروه‌ها و کشورهای جهان عرب به درگیری‌های فاجعه به بار می‌انجامد و کل خاورمیانه را به هوا می‌فرستد. تمام کسانی که با اسرائیل طرف می‌شوند باید بدانند که اسرائیل یک کشور کوچک نیست و اگر اینطور می‌بود همان موقع که دو میلیون جمعیت بیشتر نداشت، اگر هر یک عرب آب دهانش را می‌انداخت اسرائیل غرق می‌شد.

نقیب‌زاده خاطرنشان کرد: کشورها اعم از شرق و غرب پشت اسرائیل هستند و از آنجایی که حوزه خاورمیانه عمدتا عرب و مسلمان هستند، به نظر می‌رسد غرب از اتحاد احتمالی آن‌ها وحشت دارد و این درگیری اسرائیل احتمالا بسیاری از معادلات را بهم بریزد و باعث پیش آمدن یکسری اتفاقات بشود و دست غربی‌ها را باز بگذارد.

اوج گرفتن تبلیغات منفی علیه حماس و فلسطینیان

وی با اشاره به ابعاد رسانه‌ای ماجرا و با تاکید بر اینکه آنچه از جبهه‌های غزه در روزهای نخست منتشر شد، از نظر تبلیغاتی بسیار منفی بود و به ضرر فلسطینیان و حامیان آنان تمام شد، ادامه داد: ولی از طرفی برای بخشی از جامعه مسلمانان هم خوشایند بود، چرا که در حال تجربه فضای متفاوتی هستند. تصاویری از افراد مسن و اجساد بسته شده به ماشین نمایش داده شد که تاثیر بسیار بدی داشت. 

او افزود: اگر تصاویر درگیری‌ را نشان نمی‌دادند، می‌شد گفت بردی را برای ایران به دنبال می‌داشت که ایران هم می‌تواند در مقابل اقدامات اسرائیل حرکتی انجام بدهد تا جبران کارهای اسرائیل درباره ایران باشد‌.

نقیب‌زاده گفت: کشورهای اسلامی از نظر تبلیغات ضعیف هستند و اکنون در سراسر دنیا از طریق شیوه‌‌های مختلف، برای یهودیان تبلیغات صورت می‌گیرد‌‌.

نقیب‌زاده در خصوص اینکه از چه زاویه‌ای این وقایع مشکوک است، پاسخ داد: مشکوک بودن ماجرا آنجایی مطرح می‌شود که اسرائیل با خود فکر می‌کند هزینه‌ و تلفاتی بدهد که دولت فلسطین را برای همیشه کنار بزند؛ کما اینکه در عالم سیاست چنین کارهایی صورت می‌گیرد یعنی فرد تلفات می‌دهد و‌ ضرر می‌کند تا در دراز مدت منفعت بزرگ‌تری بدست بیاورد. امیدوارم هیچ گروهی در این درگیری دخالت نکند زیرا سرانجام خوبی ندارد و در نهایت کاسه و کوزه‌ها بر سر مسلمانان شکسته می‌شود‌.

کشورهای اسلامی از نظر تبلیغات ضعیف هستند و اکنون در سراسر دنیا از طریق شیوه‌‌های مختلف، برای یهودیان تبلیغات صورت می‌گیرد‌‌

این استاد علوم سیاسی در خصوص پیش‌بینی‌اش از سرانجام وقایع غزه گفت: ادامه این درگیری‌ها به پیروزی‌ حماس ختم‌ نمی‌شود. طیفی از نیروهای مهم در سراسر جهان از اسرائیل حمایت می‌کنند و دستشان در انجام هر کاری باز است، ولی فلسطینی‌ها چیزی ندارند که بخواهند به وسیله آن برنامه‌ریزی کنند.

تلاش اسراییل برای انتقام از ایران

اما آیا خطری کشورهای حامی حساس را تهدید خواهدکرد؟ نقیب‌زاده در این خصوص گفت: پس از پایان درگیری‌ها کشورهای حامی حماس قطعا موردتهدید اسرائیل قرار خواهند گرفت. صهیونیست‌ها در برخورد با ایران نیز هرکار از دستشان بربیاید انجام می‌دهند و ظاهرا متاسفانه نفود اطلاعاتی بسیاری در دستگا‌ه‌های ایران دارد و دست به تلافی خواهد زد؛ تلافی‌های حساب شده!

وی افزود: فضای غم انگیزی نسبت به مسلمانان ایجاد شده‌است و در گفت‌وگویی که با دوستی فرانسوی داشتم او می‌گفت در فرانسه مدام علیه اسلام‌گرایان و اینکه نباید آنان را به کشورمان راه بدهیم و باید با شدت با آن‌ها برخورد کنیم صحبت می‌شود زیرا ممکن است در آینده در کشورما نیز چنین عملیاتی انجام دهند. حتی کسانی که به طور سنتی از مسلمانان و کشورهای جهان سوم دفاع می‌کردند، اکنون یا سکوت کرده و یا همراه دیگران علیه اسلام‌گرایی حرف می‌زنند.

آمریکا وارد عرصه نبرد غزه می‌شود؟

اما آیا آمریکا در نهایت برای حمایت از اسراییل ورود می‌کند؟ نقیب‌زاده معتقد است: ورود آمریکا به این موضوع به آینده درگیری‌ها بستگی دارد؛ اگر طی همین چند روز حل بشود، طبعا آمریکا دخالتی نمی‌کند‌. آمریکایی‌ها تمایلی به دخالت ندارند و بنا به اظهار نظراتی هم که از سویشان صورت گرفته، اصلا مایل به ادامه پیدا کردن درگیری‌ و سرایت آن به سایر کشورها و گروه‌ها و از کنترل خارج شدن آن‌ نیستند. در کمال تعجب دیدیم که آمریکا حتی دامن ایران را هم از این درگیری منزه کرد و ایران را از این معادله خارج دانست که امری بسیار مهم است‌.

فضای غم انگیزی نسبت به مسلمانان ایجاد شده‌است و در گفت‌وگویی که با دوستی فرانسوی داشتم او می‌گفت در فرانسه مدام علیه اسلام‌گرایان و اینکه نباید آنان را به کشورمان راه بدهیم و باید با شدت با آن‌ها برخورد کنیم صحبت می‌شود

وی افزود: آمریکایی‌ها چندان علاقه‌ای به دخالت ندارند خصوصا که مقداری از اسرائیلی‌ها دلخور بودند که نمی‌گذاشتند آمریکا سیاست‌هایش را پیش ببرد بنابراین بحث دلخوری آمریکایی‌ها خصوصا حزب دموکرات از اسرائیلی‌‌ها داغ است.

رد پای پوتین در حملات حماس؟

در روزهای اخیر شایعاتی نیز حول پوتین و حمایت روسیه از حماس مطرح شد. حتی برخی ادعا کردند اولیگارش‌های یهود نزدیک به کرملین نیز منزوی شده‌اند و روسیه به طرق مختلف به حماس در هفته‌های اخیر کمک کرده‌است. نقیب‌زاده اما با رد این گمانه‌زنی‌ها گفت: حمایت پوتین از حماس شایعه‌ است، زیرا کسی فکتی در این باره نشان نداد ولی احتمال دارد که غمض عین کرده باشد و به عبارتی این موضوع را نادیده گرفته باشد.

این استاد علوم سیاسی گفت: اینکه پوتین وارد درگیری شده باشد و عملیاتی طراحی کرده باشد، هرگز اما می‌توان در همین حد گفت که شاید از حمله خبر داشته و سکوت کرده است‌.

گفتگو از: حانیه برومند

این مطالب را نیز ببینید!

انقلاب اسلامی ایران چگونه به پیروزی رسید؟

از سال ۴۲ تا ۵۷، اجتماعات بسیاری توسط رژیم پهلوی به خاک و خون کشیده …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.