صفحه اصلی / سبک زندگی / تاریخ و جامعه / ویژگی های یک پزشک خوب
ویژگی های یک پزشک خوب- پایگاه اینترنتی دانستنی در ایران

ویژگی های یک پزشک خوب

آیا تابه حال عبارت “پزشک پنج ستاره” را شنیده اید؟ پزشک پنج ستاره عنوانی است که سازمان جهانی بهداشت برای تعریف معیارهای یک پزشک خوب انتخاب کرده و آن ها را در ۵ محور معرفی کرده است. این پنج محور عبارتند از :

Care provider فراهم کننده مراقبت درمانی: کسی که هم برای پیشگیری از عوارض بیماری ها و هم برای پیشگیری از بروز خود بیماری ها تمهیداتی می اندیشد تا مردم از مراقبت های بهداشتی مناسب برخوردار شوند.

Decision maker تصمیم گیرنده: پزشک خوب، با توجه به شرایط خاص هر بیماری و با در نظر گرفتن مسائل انسانی تصمیم می گیرد که چه فن آوری و روش درمانی برای او مناسب است. این تصمیمات منحصر به فرد و شرایط هستند و قدرت تصمیم گیری قوی یکی از اساسی ترین ویژگی های یک پزشک است.

Communicator برقرار کننده ارتباط: پزشک نمونه کسی است که  می تواند با ارتباط مؤثر با افراد و جامعه،  یک سبک زندگی سالم را در جامعه گسترش دهد و اشخاص را تشویق به رعایت نکات بهداشتی و حفظ سلامتی خود و جامعه شان نماید. روابط عمومی خوب، جزئی از شخصیت یک پزشک موفق است.

Community leader رهبر اجتماعی: یک پزشک با برخوردار بودن از اعتماد جامعه، مشکلات سلامت افراد و جامعه را در می یابد و می تواند حرکت صحیحی در این زمینه ایجاد و آن را رهبری کند. توانایی مدیریت جامعه و تیم درمانی یکی از اصلی ترین قابلیت های یک پزشک است. (شاید هم به همین دلیل است که یکی از اقشاری که بیشتر از سایرین در امور اجتماعی و سیاسی حضور دارند، پزشکان هستند. مثال های متعددی در کشور ما نیز وجود دارند.)

Team member عضو تیم : کسی که به راحتی می تواند با افراد، گروه ها و سازمان های دیگر هماهنگ شده و اهداف تعیین شده را در قالب یک کارجمعی تأمین کند.

می بینیم که در این لیست، تنها به مهارت علمی و درمانی پزشکان اکتفا نشده و فاکتورهای مدیریتی و اجتماعی نیز در تعریف یک پزشک پنج ستاره لحاظ شده است که این قضیه به دلیل نوع شغل خاص پزشکان و سر و کار داشتن آن ها با سطوح مختلف مشکلات فردی و اجتماعی است.

منبع:

http://medapple.com

این مطالب را نیز ببینید!

در باره فلسفه عزاداری امام حسین (ع)بیشتر بدانیم- پایگاه اینترنتی دانستنی در ایران

در باره فلسفه عزاداری امام حسین (ع)بیشتر بدانیم

قرن هاست که از شهادت مظلومانه امام حسین (ع) و یاران باوفایش می گذرد و قرن هاست که شیعیان یاد و خاطره این واقعه جانسوز را با برپایی مراسم عزا بخصوص در ماه محرم، زنده نگه داشته اند. برای پی بردن به اهمیت و فلسفه عزاداری امام حسین (ع) توجه به چند نکته ضروری است:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.