صفحه اصلی / سلامت / امداد و نجات / کمک های اولیه به بیمار مبتلا به صرع
کمک های اولیه به بیمار مبتلا به صرع- پایگاه اینترنتی دانستنی ایران

کمک های اولیه به بیمار مبتلا به صرع

#صرع #دانستنی #بیشتر_بدانیم

صرع از بیماری های مغز و اعصاب می باشد که معمولاً به صورت تشنج و یا حواس پرتی است که در مدت زمان کوتاه اتفاق می افتد . به صورت ناگهانی و تقریباً بدون هیچ علامت آگاهی دهنده آغاز و چند دقیقه به طول می انجامد و مصدوم پس از آن , از حوادث بوقوع پیوسته چیزی به یاد نمی آورد .

مراحل حملات صرع :

مرحله اول: تمام عضلات فرد منقبض و مثل چوب خشک شده و در پی آن به زمین می خورد .

مرحله دوم: چند ثانیه بعد از مرحله اول دچار تشنج ها و تکان های متعدد در تمام بدن می شود. در این مرحله کف از دهان بیمار خارج شده و ممکن است ادرار و مدفوع وی دچار بی اختیاری گردد .

مرحله سوم: پس از حدود یک دقیقه به حالت اغما می رود. در انتها فرد بهوش آمده و ممکن است به خواب طبیعی برود .

کمک های اولیه :

اولین شیوه درمان به وسیله ابن سینا دانشمند برجسته ایرانی ارائه شد . بدین گونه که وی با کشیدن دایره ای به دور بیمار به اطرافیان بیمار می گفت که جن در بدن بیمار رفته است و اجنه او را می آزارند و هرکس وارد این دایره بشود مورد هجوم جن ها واقع می شود . ابن سینا با این شیوه تنها می خواسته تا از ورود مردم به حیطه خط رسم شده در اطراف بیمار جلوگیری کند تا اکسیژن کافی به بیمار رسیده و بیمار به وضع عادی  خود بر گردد . و حال این که امروزه نیز تنها کاری که از یک امدادگر بر می آید به شرح زیر می باشد :

۱)      در حین حمله، مریض را از نقاط خطرناک دور کنید و به آرامی شانه ها و سر  او را بگیرید تا دامنه حرکت وی کم شود و به سر وی آسیب نرسد .

۲)      در اثر تکان های شدید ممکن است مریض دچار ضربه مغزی شود و بهتر است زیر سر وی جسم نرمی مثل بالشت و غیره بگذارید .

۳)      اگر دهان بیمار بسته بود سعی در باز کردن آن نکنید , ولی اگر دهان بیمار باز بود جسم نرمی مانند لاستیک یا دستمال را بین دندان های بیمار قرار دهید تا از گازگرفتن احتمالی زبانش جلوگیری شود . در ضمن این کار باید توجه داشته باشید که زبان مریض به عقب نیفتاده و راه های هوایی را مسدود نکند .

۴)      به دلیل عدم اختلال در تنفس، نیازی به تنفس مصنوعی نمی باشد .

۵)      بعد از رفع حمله به بیمار استراحت داده، مایعات شیرین به او بخورانید.

۶)      در صورتی که بیمار کنترل ادرار و مدفوع خود را از دست داده است، او را با چیزی بپوشانید تا پس از بهبودی , از این که دیگران وی را در آن وضع دیده اند ناراحت نشود .

منبع: امدادگران ایران

این مطالب را نیز ببینید!

جعبه کمک های اولیه-درست مصرف کنیم-آگاهی مصرف-آموزش همگانی

کیف کمک های اولیه

ﻣﻮﺍﺩ ﻭ ﺍﻗﻼﻡ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﻴﺎﺯ ﺑﺮﺍﻱ کیف ﻛﻤﻚ ﻫﺎﻱ ﺍﻭﻟﻴﻪﻣﻌﻤﻮﻻ" ﺩﺭ ﺟﻌﺒﻪ ﻫﺎﻱ ﻣﺨﺼﻮﺹ ﻛﻤﻚ ﻫﺎﻱ ﺍﻭﻟﻴﻪ ﻭ ﻳﺎ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺩﻳﮕﺮﻱ ﺍﺯ ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪﻱ ﻫﺎ ، ﺩﺭ ﻛﻨﺎﺭ ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ ﻧﮕﻬﺪﺍﺭﻱ ﻣﻲ ﺷﻮﻧﺪ.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.