صفحه اصلی / سبک زندگی / پرورش گیاهان آپارتمانی / روش کاشت و پرورش گیاه آپارتمانی فیکوس
روش کاشت و پرورش گیاه آپارتمانی فیکوس- پایگاه اینترنتی دانستنی ایران

روش کاشت و پرورش گیاه آپارتمانی فیکوس

#پرورش #گیاه_آپارتمانی #فیکوس #دانستنی #بیشتر_بدانیم

فیکوس گیاهی است از خانواده موراسه که در اصل زادگاهش هند و مالزی است و یکی از قدیمی ترین گیاهانی است که در منزل نگهداری می شود. برگ ها ، ساقه ها وحتی چوب این گیاه در صورت شکستن از خود ماده چسبناکی خارج می کند که می توان از آن لاستیک تهیه کرد. بعضی از افراد در صورت تماس این ماده با پوست بدنشان نسبت به آن حساسیت نشان می دهند.

در هوای آزاد ارتفاع فیکوس به بیش از ۲۵  متر می رسد و در شرایط عادی دائماً رو به گسترش و بزرگ شدن است و حتی ریشه های هوایی می دهد که خود به صورت تنه های مضاعف گیاه درمی آید. چون نور آفتاب قادر به نفوذ درخاک زیر این گیاه نیست، رشد هر گیاه دیگری در زیر سایه آن، ناممکن است. با این همه فیکوس جزو محبوب ترین گیاهان خانگی است.

فیکوس جواب خوبی به شرایط آپارتمان می دهد. معمولاًً گیاهان کوچک و جوان به سرعت و به آسانی با محیط خانه شما خو می گیرند، اما گیاهان بزرگ تر ابتدا اندکی افت می کنند و برگ هایشان می ریزند یا قهوه ای می شوند.

برگ ها پهن و براق و چرمی با نوک تیز و به صورت متناوب در طول ساقه می روید. با ریزش برگ های پیر در قاعده، ساقه گیاه حالت بد منظر به خود می گیرد که در این حالت می توان فیکوس را از نزدیکی سطح خاک قطع کرد تا گیاه جوان گردد .

نیازهای گیاه آپارتمانی فیکوس

نور :

اگرچه فیکوس در سایه هم می تواند خود را زنده نگهدارد ولی رشد آن مطلوب نیست. گیاه به نور کامل نیاز دارد اما باید آن را از نور مستقیم آفتاب در امان نگهدارید. در زمستان نیز باید آن را از سرما حفظ کرد.

آبیاری :

اجازه دهید سطح خاک در بین دو آبیاری خشک شود. آب زیاد از حد، به گیاه آسیب می رساند. این گیاه نسبت به خشکی مقاوم است. در تابستان هفته ای دو بار و در زمستان هفته ای یک بار آبیاری کافی است.

خاک:

بهترین خاک، خاک لوم است مخلوطی از برگ پوسیده و کود حیوانی و خاک رس(خاک باغچه ).

تکثیر :

گرفتن قلمه فیکوس حداقل با یک برگ در بهار و ریشه دار کردن آن ها در درجه حرارت ۲۴ تا ۲۷ درجه سانتیگراد؛ البته در بهار معمولاً همه قلمه ها ریشه می دهد .

نکته گیاه پزشکی :

گلدان گیاه مریض را هرگز عوض نکنید چون باعث از بین رفتن گیاه می شود .

منبع: تبیان

این مطالب را نیز ببینید!

روش کاشت و پرورش گیاه آپارتمانی فلفل زینتی- پایگاه اینترنتی دانستنی ایران

روش کاشت و پرورش گیاه آپارتمانی فلفل زینتی

فلفل زینتی گونه ای گیاهی اهلی از جنس Capsicum در خانواده Solanaceae بومی مناطق جنوبی آمریکای شمالی و شمال آمریکای جنوبی است. سه گونه C. annuum ، C. frutescens و C. chinense از تنها یک جد مشترک تکامل یافته اند. این گونه رایج ترین و گسترده ترین از پنج capiscums اهلی است. برگ هایش مستطیلی و به رنگ سبز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.